Montieri med omnejd

Image

Promenader omkring Hotell Prategiano

Image

Hotell Rifugio Prategiano är beläget på en stor egendom av ängar och skogar, 700 meter över havet - på "Poggio di Montieris" sluttning. Här uppe är luften frisk och härlig även under de varmaste sommarmånaderna. Medeltidsbyn Montieri är på 10 min gångavstånd från hotellet.

Från Hotell Prategiano är det en panoramisk utsikt över det endlösa, naturliga, kulliga Toscanska Alta Maremma landskapet. Det är en stor variation i växt och djurliv här. Några av de olika landskapen är kastanj- och ek -lövskog, olivlundar, vinodlingar, barrskog, cypressträd och Medelhavets buskterräng. Hotellet ligger i mitten av ett omfattande nätverk av välmarkerade stigar och vägar för vandring, cykling och ridning. Även om du inte går långt så har du vackra utsikter och syner som väntar.

Området runt Montieri är inte bara ett paradis för naturälskare, utan också för de som är intresserade av kultur och historia. Du kommer märka att detta är en perfekt startpunkt för spännande utflykter till bland de vackraste historiska platserna i Toscana. Från vår position mellan tre Toscanska provincer är de inte långt till kända städer som Florence (95 km), Volterra (65 km), Massa Marittima (22 km), San Gimignano (55 km), Castiglione della Pescaia (50 km) och Siena (50 km). Dessutom är Etruskanska utgrävningar och ruiner, ett antal små medeltidsbyar i direkt närhet t.ex Chiusino 12 km eller Radicondoli 15 km väldigt intressanta.

Du kommer också upptäcka tomma vita sandstränder i naturreservat nära Follonica - lockande för er som vill vila upp er och ta det lugnt - kanske efter besök i Romerska kyrkor, kloster, gods, arkeologiska utgrävningar eller museum.

Image

REQUEST A FREE QUOTATION

 
 
 
 
 
 
 
 
 The data provided by filling in this form will be processed in accordance with the D.Lgs. n. 196, 2003 (italian privacy law). By clicking on the "Send Message" button, the user agree to their treatment.