Trekking, MTB och cykling

Posted by hotelprategiano 12/12/2018 0 Comment(s) News,

 

05/08/16  VANDRING: Kom till Högtid för geotermisk energi av de 2 byar Montero Marittima och Sasso Pisano. Möte på 9,30 i Monterotondo Marittimo på torget ateo Casalini. Längd 6,6 km, höjd: 310 m; Svårighetsgrad: måttlig. Även i Sasso Pisano är mötesplatsen för byns torg på 9,30. Längd 6,6 km; Höjd: 300 m; Svårighetsgrad: måttlig. Lunch kommer att anordnas av organisationen "la Fumarola di Sasso Pisano" i samarbete med "Comunità del Cibo annons energi rinnovabili" och andra företag i regionen.

 

13/03/16: Vandra i Maremma Natural Park: Från 13 mars, den kooperativa Le Orme organiserade för vår / sommarsäsongen, guidad vandring genom Maremma Park. Lanseringen är planerad till 20:00 i Visitor Center Alberese. Innan here we go med vissa bilar alla deltagare efter Talamon där han börjar migreringen av Talamone till Alberese. Rutten är ca 22 km i den vackra naturen i Maremma Park. Fantastiska intryck och känslor väntar. Migreringen utförs med ett minimum av 10 deltagare och det är upp till 40 platser. En reservation behövs, är kostnaden för en guidad vandring 30 Euro. Datum: 13 mars April 10 8 maj 12 juni 11 september, oktober 9. Information och bokning: Maremma Park Visitor Center Alberese, tel 0564 407098 eller 0564 416276 Le Orme och 349 6524411.

 

8/08/16: Vandring till 6 tassar: lördag kl 09:30 Se dig i Montieri för vandringar till 6 tassar: Gruppen kommer att göra resan med några hästar från att behöva ta hand om under hela promenad. Åtföljs av en expert Trekking Guide och Equestrian kommer en svagt sluttande väg till naturen vandring. Kommer u unikt sätt att komma närmare en majestätisk djur som hästen.

 

25/07/16: Photosafari: lördag kl 09:00 Följ med på den första Photo Safari i naturreservatet Gerfalco. Natur promenad i sällskap med miljö guide tar oss till åsen av Cornate där alla kommer att gå att jaga den perfekta bilden. Turnén är öppen för alla typer av fotografiskt verktyg, inklusive smartphones. Skott vackrare blir omslaget till vår sida för en vecka.

 

07/19/16: Urban Orientering i Gerfalco: söndag 10-12 Vi väntar på att lära sig tekniker för orientering och samtidigt ha roligt! Kartor och kompasser tillhandahålls av oss. Reservationer krävs vid 0566/997024.

 

07/12/16: Urban Orientering i Montieri: Deltagarna delas in i grupper och använder kartor och kompasser måste nå målet, söka de punkter som. Detta kommer att ske i mitten av Montieri. Ett engagerande sätt att bekanta dig med kartor och kompasser och veta mitten av landet! I slutet vi väntar på en liten provsmakning av lokala produkter på Turistbyrån.

 

08/07/16: Trekking: Den onsdag "8 juli föreslå en TREKKING GUIDED AV BIANCANE den geologiska platsen. Mötesplatsen är vid den punkt av parken information. Vänligen boka med 18.00 på tisdagen. För utländska turister, kommer turnén att göras på engelska.

 

01/07/16: Vandring till BIANCANE: onsdag, 1 Juli kl 16:00 kan du delta i guidade vandring den geologiska platsen Biancane. Kostnaden kommer att vara € 7 för vuxna och € 5 för barn. Mötesplatsen och vid infopunkt i parken. För utländska turister turnén kommer att ske på engelska.

 

30/05/16 Guidad tur till BIANCANE: Lördagen den 30 maj på dagen för Little Big Italy, börjar kl 10 är en gratis guidad tur på spåren Biancane cirka två timmar tillsammans med en miljö Guide. De rekommenderar bekväma kläder, stängda skor eller vandring och vattengymnastik. Vänligen boka genom att ringa turistbyrån Monterotondo Maritime: 0566917039.

 

30/05/16: Upptäck Maremma Walking Festival kommer att äga rum 30 maj-7 Juni. Invänta naturvandringar gratis, med vandring guide i några av de mest suggestiva av Toscana. Den 30 maj och planerat en trek arkeologiska - natur letar efter "Ghost staden Castro." Crossing Castro, den antika huvudstaden i hertigdömet, det var en självständig stat med "inre tillstånd av kyrkan och den ideala staden under renässansen. Efter förstörelsen har Castro förlorat sitt minne och kraften i naturen har nästan raderat spåren: kvarstår ruinerna, där roaming rävar och grävlingar som upptar vad som en gång var källare palats.

 

24/05/16 Cykeltur i Maremma Park "Maremma i cykel" föreslår rutten Alberese - Collelungo strand - Luxemburgs skogsmark - Marina di Alberese. Vi utgår från Visitor Center Alberese en sträcka på cirka 26 km. Varaktighet: 6 timmar. Svårighetsgrad: Lätt. Man kommer in i hjärtat av parken med ett besök till tornet Castelmarino fortsätter du till Collelungo stranden längs vägen av oliver, kort stopp på den vilda stranden och orörda och sedan genom Pineta Granducale längs vägen tills Pinastrellaia komma till Marina di Alberese. Stopp för bad och gratis lunch (eller förpackas i en av kioskerna i skogen), fortsätt med mynningen av floden Ombrone att kasta observation och återvänder till Alberese på eftermiddagen längs cykelvägen. Cyklarna kan hyras av oss eller kunderna kan ta med egna.

 

24/5/15 VII Day of Mines G & T: Söndag 24 maj sker "Vägen av dikena Mining" i Gerfalco nära Montieri. Utflykten geologiska-mining på Cornate Gerfalco redigeras av professor Giancarlo Pagani DSFTA University of Siena. Vi rekommenderar att boka några dagar i förväg. Deltagande är gratis och mötesplatsen är klockan 09:30 framför restaurangen "Da Chainsaw" i Gerfalco.

 

17/05/15 BESÖK Lago d'Accesa: Vid 15.30 på det arkeologiska museet i Massa Marittima Atlas av groddjur i provinsen Grosseto har den 6: e boken "bärbara datorer av skyddade områden". Efter presentationen vi besöker i sällskap med Marco Porciani Lake dell'Accesa att lära sig om naturliga livsmiljö amfibier.

 

5/19/15 TREKKING Pianosa den förbjudna ön i den toskanska skärgården, de mest kända och mest fascinerande visar upp sina vackra soluppgångar på ön orörda och ensamma. Med möjligheten att bo på denna ö, som är Integral Reserve i den toskanska Skärgårdshavets nationalpark kan du njuta av denna naturliga skatt ovärderliga. Ön har inga invånare, men betjänas av en gren av fängelse i Porto Azzurro. Den har ett rikt historiskt och arkeologiskt arv, en intressant arkitektonisk struktur och en vild och sprudlande både på land och till sjöss. Under dessa tre dagar "av tid och världen," vi kan se de mest spektakulära hörn av reserven och fördjupa oss i en verklig akvarium, simma mellan Groupers, fenor, Spirographis och nakensnäckor.

 

03/08/15 TREKKING GUIDAD + MTB TOUR  "Upptäcka gamla järnvägen metallhaltiga Hills": En resväg förnyas, utöver provinsiella gränser, är vad FIAB Grossetociclabile erbjudanden för upplagan 2015 av den åttonde dagen för återställning sediment av de nedlagda järnvägar. Färdvägen, som kombinerar de två viktigaste spår av den tidigare järnvägen i gruvområdet i metallhaltiga Hills, Järnvägs Follonica-Massa Marittima och den gamla järnvägs Kol, som från inlandet av Maremma, på gränsen mellan städerna Suvereto, Follonica och Massa Marittima, kopplade de brunkolsgruvor till kusten. I denna fascinerande resa kommer du rättmätigt sätta området alun stenbrott Interprovincial Park of Montioni. En Montieri du kommer också att utveckla en resväg vandring till ackompanjemang av en guide, upptäckten av en gruvområdet Montioni. Upptäcka de gamla järnvägarna metallhaltiga Hills, en sann resa minne, där mountainbike och vandring blir verktyg för en omläsning av historia och kultur i Toscana.