Turridning i Toscana Italien

Ridsemester och turridning i Maremma Toscana

Image

Kom till Toscana för turriding! Vårt ridstallen är beläget mellan Siena och Maremmas kust. Ett område som är mindre tätbebyggt än andra delar av Italien. Vi erbjuder ridsemester både för nybörjare och erfarna ryttare. Bilder och en beskrivning av våra hästar kan hittas på den här sidan.

  • Ridsemester för nybörjare: Upptäcktsvecka
  • Trailridning för medelduktiga till erfarna ryttare: Heldagritt och halvdagsritt
  • Ridsemester för erfarna ryttare: En veckas turridning (se beskrivning nedan)

Turridning: veckoritt

Vi erbjuder två olika 5-dagarsritter som tar dig till hjärtat av Toscana. Skillnaden mellan 5-dagarsritt och dagsritt är att hästarna stannar över natten när vi kommer fram till vårat mål på kvällen. Detta gör det möjligt att upptäcka många olika delar och miljöer i Toscana. Varje dag transporterar vår buss er till och från Hotel och ridstallen Prategiano. Det finns två olika veckoritter (5dagar i sadeln):

Image

Turritt: "Havsritten"

Ridning vid havet: Denna ritt tar oss till en av de vackraste stränderna i Maremma Toscana - kanske hela Italien! Stranden heter Cala Violina och ligger i Nationalparken "Bandite di Scarlino". Här får du möjligheten att galoppera längst vita stränder.

Söndag: Vi beger oss mot kusten, du kommer uppleva spännande ridning genom orörd Macchia (medelhavets snårskog). Längst vägen kan vi upptäcka vilda djur och flora från Maremma. I slutet av dagen kommer vi fram till en typisk Maremmansk bondgård.

Måndag: På morgonen rider vi längst Toscansk jordbruksområde med vingårdar och olivlundar. Innan du känner havsluften måste vi klättra över några kullar där gamla handlesvägar en gång passerat genom ekskog, korkskog och Medelhavets vildmark.

Tisdag: Denna dag börjar med en ritt i den naturliga Kustparken. Innan vi galopperar längst vit strand kommer vi se fantastisk Medelhavsflora, branta klippor mot havet och romantiska sandgrottor. Vi kommer stanna och ha lunch-picnic på stranden "Cala Violina". Därefter får du spendera eftermiddagen med att slappa, ridning och bada på stranden.

Onsdag: Vilodag för hästarna. Idag får du uppvakta dina egna intressen. Hav, Stad, strand, spa... Vi kan också erbjuda utflykter med de andra gästerna.

Torsdag: Trav längst grågröna olivlundar, galopp längst oändlig cypressalléer: idag kommer du få minnen av Toscana du aldrig kommer att glömma.

Fredag: Efter en krävande klättring och en sista blick på kustpanoramat, kommer vi in i en sval kastanjeskog som tar oss tillbaka hem till Hotell coh ridstallen Prategiano.

 

Trailritt: "Maremmaritt"

Denna ritt erbjuder att uppleva skönheten i denna del av Maremma Toscana på närhåll. Du får även uppleva kulturell sightseeing.

Söndag: För att du skall känna dig säker och bygga förtoende för din häst och lära känna området runt Montieri kommer vi börja med en trevlig, avslappnad ritt till en flod i Cecinadalen och till de gamla källan "Galleraie".

Måndag: Gigantiska gamla träd med undervegetation kännetecknar den ursprungliga skogen i Alta Maremma. Under vår picnic-lunch kan vi uppleva ett klassiskt panorama över dalen som vetter mot havet. Den steniga vägen som tar oss till Fosini Slottet har en unik skönhet. Mot kvällen kommer vi fram till Sienas provins och det fantastiska renässansgodset Anqua. Hästarna stannar över natten i lundarna som tillhör denna vänliga Sianese-adelsfamilj.

Tisdag: Från Anqua rider vi till de varma undervattenströmmarna i Lagoni området. Precis som i böckerna om Toscana övergår landskapet i charmiga odlade fält. Vi passerar övergivna Toscanska gårdar och små bäckar tills vi kommer fram till en väns stall där hästarna bor över natten. Här kommer vi för första gången stöta på Butteris, Maremmas Cowboys.

Onsdag: Vilodag för hästarna, du får tillfälle att upptäcka området. Vi kan organisera en resa till Siena eller Massa Marittima.

Image

Torsdag: Denna ritt tar oss till ett välkänt monument i Italien - ruinerna av klosterkyrkan San Galgano. Detta kloster byggdes på 1200-talet och var en gång ett ekonomiskt och kulturellt center i denna region. Efter att ha denna legendära ruin kommer vi galoppera över öppna ängar och följa de uråldriga vägarna i Maremma till slottet Luriano. Här har vi chansen att ta del av den ovanliga kapplöpningen med Persanohästar.

Fredag: Denna morgon korsar vi Grevinnan av Lurianos vackra marker. Vi rider vidare till den romantiska flodbädden Merse. När vi klättrar upp och tillbaka till Hotell Prategiano kommer du uppleva en fantastisk utsikt över Toscanas kullga landskap. När vi kommit tillbaka till stallet får hästarna rulla sig och du kan njuta av en härligt bad i vår varma bubbelpool.

Image
Turridning i Toscana Italien
Turridning i Toscana Italien
Turridning i Toscana Italien
Turridning i Toscana Italien
Turridning i Toscana Italien
Turridning i Toscana Italien
Turridning i Toscana Italien
Turridning i Toscana Italien

REQUEST A FREE QUOTATION

 
 
 
 
 
 
 
 
 The data provided by filling in this form will be processed in accordance with the D.Lgs. n. 196, 2003 (italian privacy law). By clicking on the "Send Message" button, the user agree to their treatment.