Ridning i Toscana Italien

Ridcenter i Maremma nära Siena

Image

Ridning i Toscana Italien är en speciell upplevelse i det vilda och romantiska Maremma. Upptäck Maremma Toscana - en av de mest kända hästområdena i Italien - från ryggen på en av våra fina och robusta hästar. Välj mellan att rida ridlekton, 1 timmestur, halvdagsturer eller fantastiska heldagsturer som gör det möjligt att upptäcka landsbygden från hästyggen. Följ den här länken om du vill se bilder och läsa beskrivningen av våra hästar.

  • Upptäcktsvecka: ridsemester för nybörjare vid ridcenter Prategiano
  • Halvdagsritt för de som vill ha tid för andra aktiviteter också
  • Heldagsritt för rutinerade ryttare
  • Veckoritt för rutinerade spänningssökande ryttare
 

Upptäcktsvecka: Första steget för nybörjare

Första gången på hästryggen är en mycket spännande upplevelse. Att få en relation till och förstå ett av dessa stora djur är verkligen något speciellt. Hos oss på Prategiano ger vi vägledning och stöd så att du kan känna dig säker och avslappnad i sadeln när du tar de första stegen in i hästvärlden.

Efter bara några timmars ridlektioner kommer du förstå och lära dig grundprinciperna i turridning. Detta ger dig självförtroendet att följa med på din första uteritt. Snabbt lär du dig att lita på dessa lugna säkra hästar. Vi hittar gemensamt en bra kombination av lektioner och uteritter som gör att du känner att du utvecklas maximalt. På källen kommer du överens med din instruktör om planerna för nästa dag.

Hel- och halvdagsritter för rutinerade ryttare

Medel och rutinerade ryttare kan deltaga i heldagsritter. Dessa erbjuds dagligen och inkluderar en ordentlig picniclunch på vägen. Heldagsritten har mellan 4 och 5 timmar i sadeln med lunchpaus i mitten. I programmet "Heldagsritter" ingår 5 hela dagar i sadeln samt en vilodag då du kan ta det lugnt eller upptäcka Toscana. Om du föredrar "Halvdagsritter" har du också möjlighet att vara med på våra trevliga picnicluncher ute i naturen.

Här är några exempel på turritter:

LAGONI: På vägen till den gamla övergivna gården som är vår picnicplats, kommer ni att passera de geotermala ångorna som ger energi till 30% av Toscanas befolkning. Dessa underjordiska strömmar är utmärkande för detta område i Italien. På vägen tillbaka får vi en vacker utsikt över staden Travale från ovan.

GERFALCOS GRUVOR: En stig genom naturen leder oss ned i granndalen och upp på nästa bergssida. Vi passerar gårdshus och små bäckar. Innan vi kommer fram passerar vi de små medeltida gatorna i byn Gerfalco. Picniclunchen hålls utanför en gammal silvergruva där vi också har en fantastisk utsikt över havet och Maremma Toscana.

GALLERAIE: Denna ritt följer bergsklippor längst gröna fält och svänger sedan ner till Cecinafloden, vars forsande vatten vi följer genom skönt skuggande skog. Picniclunchen hålls nära det övergivna hotellet Galleraie, här kan vi besöka de gamla antika baden från Etruskernas tid. Vi kommer också att passera staden Travale och se Toscanska Cowboys, Butteris, rida.

PRATA: Gamla handelsvägar och djurstigar korsar den ursprungliga skogen som är kännetecknet för denna ritt. I Alta Maremma Toscana området träffar vi ofta på vilda djur som vildsvin, rävar, hjortar och piggsvin. Från Poggio di Prata - Pratakullen har vi en 360 graders utsikt över Toscana - riktning Siena e vi ser Maremmakusten och ön Elba. En flerrätters lunchpicnic väntar nära gruvbyn Prata, som vi också ser från kullen.

BOCCHEGGIANO: Vi kommer rida till de gamla gruvorna i denna byn där det en gång i tiden utvanns Pyrit. Antalet gruvor som ej längre är i bruk antyder hur framgångsrik regionen var samt hur industrin nu har utarmats och flyttat.

CHIUSDINO: Med början från ridcenter, Denna dagsritt tar dig från vilda Maremma Toscana till det typiska kulliga, odlade landskapet runt Siena. När vi tar oss runt medeltidsbyn Chiusdino, kan du njuta av ett fantastiskt panorama över Merseflodens dal.

MERSEFLODEN: Vi passerar överväxta fruktträd runt övergivna gamla gårdshus. Om årstiden är rätt erbjuder fruktträden ett mellanmål. Efter en lång nedförsbacke rider vi genom det kristallklara vattnet i Mersefloden, vi ser hur naturen med tiden har återtagit tidigare odlad mark. Picniclunchen hålls vid flodbanken. Varma dagar blir det veckans höjdpunkt att få simma med hästarna. Efter picnicen kan vi besöka klosterruinerna San Galgano. Det är en gammal och mystisk atmosfär runt lämningana av detta Romanska kapell, ett av de mest intressanta platserna i Italien.

Image
Ridning i Toscana Italien
Ridning i Toscana Italien
Ridning i Toscana Italien
Ridning i Toscana Italien
Ridning i Toscana Italien
Ridning i Toscana Italien
Ridning i Toscana Italien
Ridning i Toscana Italien

REQUEST A FREE QUOTATION

 
 
 
 
 
 
 
 
 The data provided by filling in this form will be processed in accordance with the D.Lgs. n. 196, 2003 (italian privacy law). By clicking on the "Send Message" button, the user agree to their treatment.