Vinet Monteregio di Massa Marritima DOC-viner

Posted by admin 12/12/2018 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

DOC Monteregio av Massa Marittima inkluderar nio typer av vin: Rött, Rött Reserva, Novello, Vitt, Vermentino, Rose, Santo-vin, Santo Reserva-vin samt Santo Occhio di Pernice-vin.

 

Det röda har en intensiv rubinröd färg, djup fruktig doft, torr smak med en alkoholgrad på minst 11. 5%. Det röda reserva har en rubinröd färg, med inslag av granatäpple, djup doft, intensiv och fruktig, torr smak, 12%. Båda viner är utmärkta till kallskuret, stek och vilt. Novello (nytt vin) skiljer sig till det röda med sin torra smak: skarp och något syrlig med en 11% alkoholprocent. Det passar utmärkt att dricka till t.ex. kastanjer. Det vita har en blek mjuk gul färg, intensiv och känslig doft, torr smak och ganska full kropp med minsta alkohol på 11%

 

Vermentino har en tydligare färg med gröna reflexer, delikat doft och karakteristisk, torr smak, mjuk och len med minsta alkohol på 11.5%. De vita är perfekta att dricka med fiskrätter, förrätter och soppor. Roset har en intensiv rosa färg, djup doft, fruktig och torr smak, med 11% alkohol.

 

Santo-vin och Santo Reserva-vin har en lätt gul färg med inslag av bärnsten, en lätt doft, intensiv och harmonisk smak, len och rund med 16% alkohol. Santo Occhio di Pernice-vin är rosa, lite mindre intensiv, varm med intensiv doft, söt smak, mjuk, len, rund med minsta alkohol på 16%.