Siena

Posted by admin 12/12/2018 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

50 km från hotellet Prategiano i Maremma Toscana: Siena lockar alltid många turister på grund av dess underbara monument och sina många mästerverk.

 

 

Flera stora konstnärer var födda i Siena, till exempel Duccio di Boninsegna och Nicola Pisano, som arbetade på det största mästerverk av Siena: il Duomo.

 

Några av de många mästerverk att beundra i Siena är Il Duomo, som ligger på il Campo, Sienas stora torg med rött tegel, det underbara landskapet Facciatone; Pellegrinaiosalen i Santa Maria della Scala, Piccolominis bibliotek, den prestigösa akademin Chigiana, och de stora rummen i Fortezza Medicea som döljer de mest sällsynta vinerna i Siena, Toscana och peninsulan.

 

 

Dess historiska betydelse och dess skönhet väcka ett djupt intresse för turister kommer att besöka det förbli hänförd. Dess struktur och arkitektur är typiskt medeltida, som några av de festivaler som firas, bland de mest kända är Palio är en hästtävling som jämför de olika contrade (underavdelningar av staden, i det här fallet 17) i ett lopp som äger rum två gånger per år, den 2 juli och 16 augusti. Den Palio hålls i den vackraste och mest berömda torg, Piazza del Campo, den skalformade och omgiven av byggnader av stor skönhet som: Rådhuset med sin sida Torre del Mangia; Fonte Gaia, som var den första offentliga källan till staden vars ursprungliga reliefer ersattes då med kopior. Bland de vackraste arkitektoniska verk finner vi katedralen i Siena, som ligger på torget; Den vita marmorfasad är uppdelat i 2 delar, den nedre delen byggdes av Giovanni Pisano i romersk-gotisk stil, medan den övre delen byggdes av camaino av Creswell. Inne i kyrkan finns två aspersorium i Carrara marmor, som gjorts av Antonio Federighi mellan 1458 och 1467. Väggarna i staden, främst anor från medeltiden har det i stort sett bevarad som ingångsportar, som för närvarande ge tillgång till den gamla delen av staden. Siena är också en av de viktigaste universitetsstäder av den toskanska regionen, i själva verket 1240 öppnades universitetet i Siena, som fortfarande är en av de äldsta universiteten i Europa.