I Sassetta är gamla traditioner nedärvda och uppdaterade genom olika evengemang som hålls i byn. På höstfestivaler vareje år firas Sassettas goda och rika mat

Posted by admin 20/06/2019 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

 

15 km från hotellet Prategiano i Maremma Toscana: Staden Chiusdino stiger upp i ett område av skog och öppna fält. Tidigare var staden under besittning av Volterras biskop, sedan 1200-talet är staden under Sienas styre. Staden grundades som en förstärkt militär bas i Mersedalen och kännetecknas av ett fokuserat stadscentrum. Delar av stadsmuren och stadsporten finns kvar för beundran och Mersefloden vindlar genom hjärtat av dalen.

 

Ursprunget till byn kan spåras tillbaka till den tid Lombard regeln; initialt kontrolleras av stiftet Volterra steg i händerna på Siena i cirka 1230. Placerad på en av de uddar av metallhaltiga kullar och raka vägen från Siena till Massa Marittima, hans ställning tillät henne att utöva kontroll över Merse dalen och Massetana vägen. Byn har fortfarande resterna av den andra stadsmuren och Porta Senese, som är bågen som ger tillgång till den äldsta och vackraste delen av Chiusdino, kallas Rione Pontino; I detta område finns några av de viktigaste monumenten i byn som: The Church of San Sebastiano, Casa di San Galgano, som är hem till den lägre nivån ett kapell för att hedra helgonet och en mycket speciell och vacker låg relief vid ingången; och prästgård St Michael ärkeängeln, som lugnade den interna ljud San Galgano Head.

 

Inte långt från byn och ensam på slätten i Merse, som ligger klostret St Galgano, en "cistercienserklostret, som under århundraden har varit i ruiner leder till en kollaps av taket, som erbjuder en harmonisk bild och mycket imponerande, med tanke på de höga strukturer som stiger mot himlen. Inte långt därifrån ligger kapell Monte häckar, en rund byggnad dekorerad med band av tegel och travertin, täckt av en kupol som också är dekorerad på samma sätt. Inne i byggnaden och framför altaret och presentera svärdet i stenen: Legenden säger att adelsmannen Galgano efter uppkomsten av en ärkeängeln, har beslutat att tillbringa sitt liv som en eremit, ägnar sig åt bön och kom till platsen där nu står kapellet, stack han svärdet i marken för att göra det ett kors.

 

Områdets viktigaste platserna att besöka här är kyrkan San Martino och församlingskyrkan San Galgano. I övre delen av Mersedalen står Klostret San Galgano ensamt och ståtligt på en slätt. Klostret byggdes av Cistercians of Casamori på 1200-talet, och blev ett av de mest inflytesrika klostrena i Toscana. Katedralen, som nu står öppen mot himlen efter att taket rasat in är en charmig och harmonisk byggnad. Det är speciellt trevligt att besöka denna plats på kvällen då byggnaden är vackert upplyst tillsammans med stjärnorna och månen som tittar ner precis som för 800 år sedan.

 

På toppen av nästliggande kulle står kyrkan di Montesiepi. Denna lilla men speciella kyrka har en rund struktur med rader av tegelsten och och på toppen en kupol. Framför altaret är den legendariska riddaren Galganos svärd instucket i en sten. Också värt ett besök: Frosini, Grevskapet Gherardesca antika slott, PentolinaSpannocchiaLurianoCastelletto och Slottet Montalcinello. Den naturrika området runt Cecinadalen är en populär plats för vandring,  cykling och ridning.