Kustparken Rimigliano

Posted by admin 12/12/2018 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

 

 

60 km från hotellet Prategiano i Maremma Toscana: Denna park sträcker sig över en bred bit grönt landskap längst havskusten. Här är Medelhavsvegetationen mycket varierande i storlek, form och färg. Parken sträcker sig över stränder och sanddynor där växterna formats av havsbrisen. Parken innehåller också skuggiga skogar främst av ek och medelhavstall med sina karaktäristiska parasollformade toppar.

 

Parken är en del av Parker i Val di Cornia, som syftar till att förbättra och skydda arkeologiska och naturligt intresse. Det ursprungliga målet var att förvandla det till en park, men senare markerats som skyddade park. De kustnära vägen som är i sitt inre har historiska inslag som går tillbaka till tiden för Napoleon. I själva verket gav han sig till sin syster Elisa furstendömet Piombino att låta henne passera sitt rike med värdighet, att bygga en väg kalla det "Princess". De fauna över tiden har successivt minskar till följd av mänsklig närvaro i sommar och täta ljud vägen. I vilket fall som helst, kan du upptäcka vissa arter av däggdjur som vildsvin, rävar, ekorrar, ugglor och olika fåglar. Att gå inåt, är floran som kännetecknas av olika livsmiljöer som de första embryonala sanddyner, mobila sanddyner, radunale skog och våtmarker. Den huvudsakliga verksamheten är havet slag eftersom hela området består av vägar som leder direkt till stranden, korsade till fots, cykel och häst.

 

Kustparken Rimigliano sträcker sig över den sydligaste delen av Livornos kommun San Vincenzo, på gränsen mellan kommunerna Piombino och Campiglia Marittima.

 

Parken täcker omkring 650 hektar mellan tågspåren för linjen Rom-Genoa och havet. Den delas på längden tvärsigenom av bilvägen Principessa (SP 23) som binder San Vincenzo till Piombino. Vägen delar Parken i två delar - en med stränder, sanddynor och skogspartier, den andra större delen har odlingsområden, det tidigare sjöområdet Rimigliano och en varierad skog med mycket ekarter som ersatt de tidigare barrträden.