Naturreservat Bandite di Scarlino

Posted by admin 12/12/2018 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

 

50 km från Hotell Prategiano i Maremma Toscana sträcker sig ett naturreservat över en intakt kuststräcka strax söder om Follonica som tillhör en statlig jordbruks och skogsbruk - Bandite di Scarlino. Här finns det fantastiska vandrings- och cykelvägar. Kullarna längst kusten (Poggio la Guardia, Poggio Sentinel) är nästan helt skogsbeklädda med ekskog och medelhavets snårskog.

Den Förvisa Scarlino, ett naturligt skyddat område av lokalt intresse för att inkludera en kuperad och kust ekosystem med en förlängning av cirka 6000 hektar, som sträcker sig från träsket av Scarlino tills dell'Alma platt.

 

Den kuperade området utgör en bilaga till metallhaltiga kullar Grosseto, som också tar i Tyrrenska havet bildar udden Mexikanska Follonica.

 

Udden Bandite istället står mellan hamnen i Scarlino och att stötta, vilket ger upphov till en hög klippig kust och främst, som ligger Cala Martina: det är en liten vik som omges av två uddar, kännetecknad av stränder ojämna och klart vatten.

 

Lite längre söderut hittar vi Cala Violina, som kännetecknas av en mycket fin vit sand, vilket skapar en mycket pittoreska landskap.

 

Omgiven av skogar av ek och Medelhavet scrub, området och befolkas av kor och Maremma tjurar och du har möjlighet att delta i stora hästshower. D'Maremma Butteri Association ofta stöter på detta område visar hur sbrancamento kalvar, simulering av "Merca" karusellen och olika utbildning och försök ridning färdigheter.