Natuuparken Maremma

Posted by admin 05/01/2015 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

 

65 km från hotellet Prategiano i Maremma Toscana: Naturparken Maremma kom till 1975 och täcker över 100 kvadratkilometer. Den sträcker sig längst den Maremmanska kusten från Principina till Talamone - och österut ända till Via Aurelia. Parken avgränsas av havet i söder och väst. I södra delen av parken finns höga, eroderade klippväggar. Det är ett vackert bevarat område som uppenbarar ett lanskap från Toscanas förflutna. 

 

UPPTÄCK NATURPARKEN

 

Norr om Ombrone

 

Norr om Ombronefloden sträcker sig en slätt täckt av Trappolas sankmark: ett stort nätverk av tillfälliga och permanenta dammar som separeras av små sanddynor. Maremmas vilda kreatur är ett speciellt kännetecken för parken. Vattenansamlingarna är viktiga för fåglar, speciellt de som migrerar på vintern. Områderna längre bort från havet har blivit återtagna och upptas nu av gårdar.

 

Vänster om Ombrone Deltas

 

På vänster sida av Ombronedeltat sträcker sig ett område som kännetäcknas av ett sanddyn-system med sumpmark som täcks nästan helt av barrskog. Funktionen hos dessa strandtallarna är att skydda inlandet från de skadliga saltvindarna.

 

Centrala och södra områdena

 

The centrala och södra områderna av parken domineras av Uccellinabergen - komplex av kalksten och sand. Dessa bergen är nu nästan helt täckta av buskterräng. I östliga delarna vid bergsfötterna, har marken blivit nedhuggen och förvandlad till olivlundar och betesmarker.Gamla torn och olika religösa byggnader tornar upp i bergen.  Av dessa kan du lägga märke till: Klostret San Rabano, Castel Marino Collelungos, Cala di Fornos and Bella Marsilias torn. Så tidiga fynd som före Paleolitikum (2,5 miljoner år sedan) har hittats i dessa bergs grottor.