Montieri, Maremma Toscana

Posted by admin 20/06/2019 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

 

1 km från hotellet Prategiano i Maremma Toscana: Byn ligger bara knappt 1 km från Hotellet, 5-10 min promenadavstånd och är en enkel men vacker medeltidsby. I svunna tider var Montieri den mest framgångsrika gruvbyn i Toscana. Byn byggdes under 1000-talet, grundstommen av staden är sig lik men har ändrats lite.

 

 

Ursprunget till Montieri går tillbaka till en gammal etruskisk bosättning, men de första faktiska dokument är endast "896, och bestämma försäljningen av landarealen i Montieri till biskopen av Volterra. Mineraltillgångar i området har fått stor utnyttjas av biskops Volterra, som i 1181 på grund av skulder sålda kontrakt i Siena en del av gruv områden, vilket gör det möjligt för Siena prägla sin egen valuta. I omkring 1200 har vi de första dokumentation om Mint Montieri, genom vilken biskops präglade dess första myntet "The Montieri Grosso". Mot slutet av 1300, mineraltillgångar i området började bli utarmad och kraftfull stad som kontrollerade vänster till deras nedgång, tillsammans med den allmänna ekonomin i själva byn. Den största attraktionen i Montieri är inte hans historia, men den omgivande naturen; Uppflugen på den norra sidan av ett berg, dess namne, är omgiven av en rik vegetation av bokarna, ekar, kastanjer, för att inte nämna de rika fauna som lever i skogen. Utseendet och medeltida charm är i centrum av skönheten i Montieri, förskönat av "hus Towers", av små gränder, Rådhuset och kyrkan San Giacomo, som erbjuder en fantastisk utsikt över Montieri och metallhaltiga kullar.

 

Byn ligger på norra sidan av berget på en höjd av ungefär 700 m och omges av kastanje-, ek- och bokskog. Berget på 1047 meters är det högsta berget i det som kallas Colline Metallifere, Metallkullarna, och på toppen står ett monoment i form av ett vitt järnkors byggt 1961.

 

Namnet Montieri kommer från Mont Aeris, Kopparberget. Det ses första gången 1000-talet.

 

Idag är den viktigaste verksamheten i detta område energikraftverk genom geotermal energi - Enel Green Power. Tack vare ångan som värmts upp och stiger från underjorden kan ång-kraftverket försörja 30% av Toscanas energikonsumption. 2015 avslutades ett projekt i Montieri för att bygga ett rörsystem så att byn kan få allt sin värme och varmvatten.