Massa Marittima, Maremma Toscana

Posted by admin 20/06/2019 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

20 km från hotellet Prategiano i Maremma Toscana: Massa Marittima är beläget på en stor kulle med olivlundar och ekar. Det är en antik stad som hade sin storhetstid under medeltiden som kan kan se på de många medeltida monumenten i staden.

 

 

Den första officiella dokument i vilket Massa visas är den tionde talet, och det är ett försäljningskontrakt elencante flera slott som säljs av Ropprando prästman Marquis Lamberto. Mellan trettonde och fjortonde århundradena, staden Massa Marittima nått sin maximala glans, blir en fri kommun och cogniando sin egen valuta, Big 20 Mynt och pengar Small. Falla under herravälde Siena, staden såg deras plundrade resurser, pest och missade återvinning av de omgivande våtmarker lett till en hög befolknings kollaps, vilket innebar en period av ruin genom byn. 1554 under kriget mellan Siena och Cosimo den äldre, staden Massa föll under belägringen av den spanska, blev sedan en del av Storhertigdömet Toscana. Under inflytande av Medici och senare Lorraine, återfår byn sin ursprungliga glans, återhämta sig även gruvverksamhet, som avslutades endast 1994 då staden stängde sin sista gruvan. Staden har fortfarande kvar sin medeltida utseende, skyddad av två gräns väggar, Piazza Garibaldi som är det viktigaste torget, hem för många av symbolerna för staden, såsom: katedralen San Cerbone (Duomo di Massa); Kyrkan och klostret St Peter i trädgården, som idag inrymmer Museum of Sacred Art and Exhibition Centre of Contemporary Art Angiolino Martini; Rådhuset; Palazzo del Podesta, inrymmer det arkeologiska museet; Palazzo Malfatti med Loggia del Comune. I den övre staden, byggdes under dominans av Siena kan du beundra fästningen med klocktornet, kyrkan Sant'Agostino, och Palazzo delle Armi, inrymmer nu Museo Civico. De medeltida traditioner bevaras och två gånger om året (maj och augusti) kan du återuppleva utbildare av Girifalco, en tävling som består av en skjut med armborst. Uppflugen på en kulle med vidsträckt utsikt, Massa Marittima erbjuder sina besökare en fantastisk utsikt över kusten i Follonica och de vackra omgivningarna i metallhaltiga Hills.

 

Utformningen av Massa Marittima är karaktäristisk för italienska städer och består av två delar- en Gamla staden där den Romerska stilen dominerar och den Nya staden med Gothiska byggnader. På det stjärnformade Garibalditorget kan man beundra domkyrkan från 1200-1400-talet, Palazzi del Podestà (1200) och dei Priori (1300) där kommunen har sitt högkvarter. Även det lilla palatset och tornet av Greve di Bisernio. De flesta byggnaderna are gjorda av Travertin-sten och har tagit en askgrå-guldfärg med tiden.

 

Andra viktiga monument är Klocktornet (1440) Senesi-fortets ruiner, Vapenpalatset, St Francesco och St Agostino- kyrkorna, samt St Bernardino-klostret. Gyrfalcons armborst (Balestra del Girifalco) är en hitorisk festival som hålls två gånger om året i Massa. En tävling i armborstskjutning hålls mellan de två stadsdelarna i Massa och hålls den första söndagen efter den 20 maj samt den andra söndagen i augusti. Under sommaren hålls hantarbetesdemonstrationer.