Grosseto, Maremma Toscana

Posted by admin 20/06/2019 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

55 km från hotellet Prategiano i Toscana Maremma: Grosseto är Maremma's huvudstad och ligger nära kusten i Ombroneflodens dal. Denna stad grundades senare än de flesta byar i Maremmaområdet, troligtvis 935 e. Kr. när staden Rusellae krossades av Saracen-pirater (pirater från muslimska länder under medeltiden) och ej återbyggdes pga Malaria-epidemi.

 

Det är den perfekta kombinationen för dem som vill njuta av inlandet, samtidigt som den är nära kusten. Utvecklingen av staden, jämfört med många byar närvarande i Maremma, är den senaste i själva verket det första dokument i vilket det nämns är 953, när Roselle förstördes av saracenerna.

 

Den gamla delen av staden är omgiven av Medici väggar, vars villkor är fortfarande perfekt. Förutom väggarna, är staden full av historiska monument såsom: katedralen San Lorenzo och Katedralen i Grosseto, kyrkan San Francesco, som ligger på torget; Klostret San Pancrazio al Fango, ligger nästan i centrum av Diaccia Botrona naturreservat, ett skyddat område som kännetecknas av sank miljö som hänvisar till historien om Maremma själv; Aldobrandeschi Palace, även känd som Piazza Dante Piazza Chain och hundra Avels Quadrupedi, som ursprungligen var en jaktstuga Granducale att efter Italiens enande i händerna på den italienska armén steg.

 

Det gamla stadscentrumet är  karaktärsfullt och omringas av en välbehållen gammal stadsmur. Omfattande gågator gör Grosseto extra trevlig!