Follonica

Posted by admin 12/12/2018 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

 

42 km från hotellet Prategiano i Maremma Toscana: Follonica är ett modernt kustcenter tack vare sina bekväma tjänster och anläggningar för turister. På sommaren är Follonicas center och stränder fulla av turister och Italienare som kommer för att sola, shoppa och äta Toscanska skaldjur och fisk.

 

Follonica en av de kuststäder i området. Dess ursprung är ganska nyligen, och berättelsen är huvudsakligen inriktad på gjuterier. År 1834 Leopold II av Toscana, byggde han här Royal gjuterier, vars förblir en av de största attraktionerna i staden. Follonica inrymmer Museum of gjutjärn, som ligger i det forna Ilva, som är den "neighborhood" som en gång var värd gjuterier; Ingången till "Ilva präglas Gjutjärn Gate, som också är en av de viktigaste monument och landmärken. Follonica, som ligger i mitten av viken, dess namne, är en halv mycket fin strand och lätt att få; och välutrustade det anses vara en av de viktigaste badorter i Maremma. Läget erbjuder utsikt över hela viken, som sträcker sig från Punta Ala till Piombino med Elba framför. Omgiven av havet och Metallifere kullar, är Follonica rik på kultur, vackra stränder och en mycket vilda nattliv, med tanke på förekomsten av flera utomhus kvällsarrangemang och diskotek.

 

Follonicas läge på en stor bukt ger möjlighet till fina utsikter från Punta Ala i syd-öst till Piombino i nordväst. Du kan också se vackra ön Elba som du också kan besöka med färja eller båt.