Florens Toscana

Posted by admin 20/06/2019 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

90 km från hotellet Prategiano i Toscana Maremma: Florence är beläget i en vacker dal omgiven av kullar, där Arnofloden flyter rakt genom stadens centrum. Staden är full av historiska byggnader, gallerier och museum som visar på all den ståtliga historia som staden bär.

 

Genomtänkt Cradle of renässansen, erbjuder Florence möjlighet att besöka olika monument inklusive: Duomo, tillsammans som står klocktornet av Giotto; Baptisteriet San Giovanni, Ponte Vecchio, Uffizierna, ett av de mest berömda konstmuseer , som innehåller några av de mest kända verk av Medici samma samling; Palazzo Vecchio, framför vilken vi finner Fountain of Neptune och Loggia della Signoria; Villor och Medicean Gardens, som sedan 2013 är en del av Unescos världsarvslista ; Casa Buonarroti, har i vissa målningar av Michelangelo. Känd för sina shoppinggator , som Lung'Arno promenad som slutar på Ponte Vecchio och dess underbara smyckesbutiker erbjuder Florens dagtid och kvällsunderhållning , med tanke på förekomsten av flera pubar och klubbar, även de som inte rent intresserade av historiska eller konstnärliga delen av staden.

 

Den världskända huvudgatan är kantad av kulturmonument och leder till den gamla bron Ponte Vecchio med sina guldsmedsaffärer. Det är otaliga monument och mästerverk som Giottos torn ritat av Giotto 1334, Pitti-palatset skapad från en skiss av Brunelleschi i senare 1400-talet, Ammannatis gårdsplan, Buonarrotihuset som också visar en del av Michelangelos målningar, Belverdefortet från 1500-talets slut, Uffizipalatset som grundades av Vasari 1560, Loggia della Signoria (eller dei Lanzi) som började byggas 1376 från en orginaldesign av Arcagno samt det gamla palatset Palazzo Vecchio som byggdes mellan 1293 och 1314.

 

Här kan du spendera mer än en dag för att se några av världens vackraste konstverk, skulpturer samt njuta av shopping och god mat.