Castiglione della Pescaia

Posted by admin 12/12/2018 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

 

55 km från hotellet Prategiano i Maremma Toscana: Castiglione della Pescaia är en en härlig stad precis vid havet beläget vid en udde på Maremmakusten. Slottet Aragonese vakar över staden ovanifrån. Murarna och tornen på slottet och det fantastiska panoramat ger denna plats en alldeles speciell skönhet. Castiglione della Pescaia är en attraktiv turistdesination då havet och miljön här är så trevlig.

 

Cala Violina är en vacker vik i staden Scarlino i territorium Naturreservat Förvisa Scarlino. Violina Namnet kommer från det ljud som sanden avger då en trappsteg, i själva verket ljudet är nästan likt en fiol. Inneslutet mellan två uddar, är viken kännetecknas av extremt fin vit sand och havsbotten av sällsynt skönhet, med fisk av olika storlekar, synliga genom det klara vattnet särskilt transparent. Utfärdas av Legambiente har Cala blivit en del av de 11 vackraste stränder i Italien. Dess skönhet och kristalliniteten i vattnet kan hänföras till Posidonia Oceanica, som spelar en viktig roll för att förebygga kusterosion och främja syresättning av vattnet. Inbäddat i Medelhavet scrub, är stranden inte nås med bil, Det finns en stor parkeringsplats att lämna bilen, och sedan gå (ca 30 minuter), vilket ger möjlighet att njuta av skogarna i naturreservatet. I fall du inte känner för att promenera, på sommaren finns det cykeluthyrning. La Macchia erbjuder skydd under de varmaste timmarna och är utrustad med picknickbord. Dess sällsynt skönhet och gynnsamt läge gör Cala Violina ser och från en typisk har tropisk strand, men ligger i ett Medelhavet distrikt inget annat än häpnadsväckande.

 

Det finns olika slags stränder här (vilda naturliga, välrustade, sand eller sten) så du kan alltid hitta en strand häromkring som passar dina önskemål. Det är många skogsområden - barrskog, buskterräng och lövskog - som ger skuggiga gångstigar som är perfekta för promenader, cykelturer eller ridning.

 

Castiglione della Pescaia är också känt för sitt nattliv. Staden erbjuder olika typer av underhållning för alla som vill ha lite "fun after dark".