Le Colline Metallifere - Metallkullarna

Posted by admin 12/12/2018 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

 

Det malmrika området runt Colline Metallifere sträcker sig från norra Grossetoprovinsen till Cornate di Gerfalcos bergstoppar. I stora etapper nedstiger bergen mot Follonicabukten på Maremmakusten.

 

De metallhaltiga kullar är den största bergiga kuperat område av Toscana. Den sprider norr om provinsen Grosseto, med ett bergigt landskap Cornate av Gerfalco, följt av slutar kullar i den breda bukten Follonica och kusten av den höga Grosseto Maremma. Kännetecknas av vackra landskap och en mycket rik flora, är mycket trevlig förändring från de tjocka skogar av ekar, Medelhavet följt av harmon kust med vita stränder och klart vatten omgiven av trevliga gröna tallskogar uppfriskande. Ryktbarhet i området ges främst genom dess gruv förbi. Etruskerna hade bosatt sig i området, vilket skapar ett avancerat samhälle som bygger på utnyttjandet av mineralresurser. Gruvdriften i området fortsatte med flera upp-och nedgångar, tills åren 80/90 av det tjugonde århundradet. Allt detta ledde till utvecklingen av en del av stålet staden fortfarande närvarande (Follonica Montieri, Gavorrano, Monterotondo), där du kan hitta rester av gamla ugnar och reglering av tiderna som nämns ovan. Rikedomen av mineraler präglar fortfarande vacker utsikt över metallhaltiga Hills, nyanserna i gruv mark, blandas med livliga flora färger skapar ett landskap som passar tätt runt de gamla byar, slott, fästningar och olika ruiner, incastonandoli i en bild som verkar ha stannat tid.

 

På Follonicas kust och på Metallifere-kullarna, kan man fortfarande se efterlämningarna av mycket gamla masugnar som användes för att smälta järnmalm. De Etruska, och senare Romerska städerna som Gavoranno, Montieri och Monterotondo blev viktiga platser för metallindustrin pga sina rika utfällningar av silver, koppar och järn.

 

Omgivna av de imponerande landskapet med slott, stadsmurar, fort och kyrkor fortsätter de gamla gruvplatserna att bli omslutna av den föränderliga naturen.