Cala Violina

Posted by admin 12/12/2018 0 Comment(s) Kultur och Utflykter,

 

 

 

 

Stranden Cala Violina är en skönhet som har mottagit pris från Legambiente (Environmental Association) för att vara en av de 11 vackraste stränderna i Italien.

 

Cala Violina är en vacker vik i staden Scarlino i territorium Naturreservat Förvisa Scarlino. Violina Namnet kommer från det ljud som sanden avger då en trappsteg, i själva verket ljudet är nästan likt en fiol. Inneslutet mellan två uddar, är viken kännetecknas av extremt fin vit sand och havsbotten av sällsynt skönhet, med fisk av olika storlekar, synliga genom det klara vattnet särskilt transparent. Utfärdas av Legambiente har Cala blivit en del av de 11 vackraste stränder i Italien. Dess skönhet och kristalliniteten i vattnet kan hänföras till Posidonia Oceanica, som spelar en viktig roll för att förebygga kusterosion och främja syresättning av vattnet. Inbäddat i Medelhavet scrub, är stranden inte nås med bil, Det finns en stor parkeringsplats att lämna bilen, och sedan gå (ca 30 minuter), vilket ger möjlighet att njuta av skogarna i naturreservatet. I fall du inte känner för att promenera, på sommaren finns det cykeluthyrning. La Macchia erbjuder skydd under de varmaste timmarna och är utrustad med picknickbord. Dess sällsynt skönhet och gynnsamt läge gör Cala Violina ser och från en typisk har tropisk strand, men ligger i ett Medelhavet distrikt inget annat än häpnadsväckande.

 

Cala Violina är gömd bakom två uddar och har fin vit sand, väldigt klart vatten och naturlig omnejd. Havsbotten utgörs av stora sandstenar och Poseidon oceanics mjuka sjögräs. Här kan man se fiskar i alla möjliga färger och storlekar. Sjögräset Poseidon oceanic har en viktig roll i syresättning och rengöring av vattnet efter en storm, och motverkar också urgröpning av kusten. På stranden finns picnicbord och bänkar bland buskarna.

 

Strandens namn Cala Violina, kommer från en speciell vit sand som gör ett ljud när man promenerar över den som låter som violinmusik, “suono di violino”. Kustområdet omges av ett grönt landskap - Medelhavets buskterräng.

 

Inneslutet mellan två uddar, är viken kännetecknas av extremt fin vit sand och havsbotten av sällsynt skönhet, med fisk av olika storlekar, synliga genom det klara vattnet särskilt transparent. Utfärdas av Legambiente har Cala blivit en del av de 11 vackraste stränder i Italien. Dess skönhet och kristalliniteten i vattnet kan hänföras till Posidonia Oceanica, som spelar en viktig roll för att förebygga kusterosion och främja syresättning av vattnet. Inbäddat i Medelhavet scrub, är stranden inte nås med bil, Det finns en stor parkeringsplats att lämna bilen, och sedan gå (ca 30 minuter), vilket ger möjlighet att njuta av skogarna i naturreservatet. I fall du inte känner för att promenera, på sommaren finns det cykeluthyrning. La Macchia erbjuder skydd under de varmaste timmarna och är utrustad med picknickbord. Dess sällsynt skönhet och gynnsamt läge gör Cala Violina ser och från en typisk har tropisk strand, men ligger i ett Medelhavet distrikt inget annat än häpnadsväckande.