Våra hästar i Maremma Toscana

Perfekt för din hästsemester i Italien

Image

Det finns alltid en häst som passar dina preferenser bland våra 15 Maremmahästar – de typiska varmblodshästarna i Maremma Toscana – och Maremmakorsningar: det finns både stora, små, unga, lekfulla och tålmodiga. Alla är robusta, pålitliga och erfarna. Deras överlevnadsinstinkt i Maremma, Toscana har skapat en stark, varmblodig ras som passar perfekt som ridhäst och partner för din hästsemester i Toscana.

Hästarna har vuxit upp på ängarna vid våra stall och i många regioner i Italien. Vänskap och hierarki är vardag för våra hästar och flockens säkerhet skapar starka och lugna personligheter. De är vana vid svår terräng och tillåter oss att rida utan hjälpmedel och med lösa tyglar i engelska- eller vandringssadlar. Nedan kan ni läsa mer om några utav våra:

Babila

Babila

Ett livligt, ungt och väldigt talangfullt Maremmasto som var tränad för häst och vagn innan hon kom till oss. Hon är en elegant och orädd häst för erfarna ryttare – inte rädd för att möta utmanande terräng. Att hon njuter under ridturen märks i hennes sportiga steg och viljan att komma framåt. Babila är väldigt smart och när hon är trygg med sin ryttare blir hon en kelig sötnos.

Shiva

Shiva

Du kommer direkt lägga märke till detta vackra, svarta, 170cm höga och 10 åriga sto. Hon är ledaren i gruppen, en position som garanterar en permanent tillgång till de bästa bitarna på höbalen. Trots att hon har några kilon för mycket så är hon väldigt vig och snabb. Hon är dotter till den kända hingsten ”M.Lasco” och representerar en förbättrad modern och ren Maremmaras. Hon är den perfekta guidehästen och är även tränad för dressyr.

Umberto

Umberto

Den här 1,75 cm höga Maremmavalacken föddes 2008. Han övertygar sina ryttare genom sina stolta och breda steg, och hans lugna personlighet. ”M. Umberto di Fomole” är perfekt för ridlektioner på alla nivåer och all terräng. I våra väldigt sköna vandringssadlar på den här stora och balanserade hästen kommer det att kännas som om du surfar genom det vackra landskapet i Maremma, Toscana.

Nikita

Nikita

Nikita har en mankhöjd på 173cm och är ett 14 årigt sto, en riktig Maremmaskönhet. Detta starka, erfarna och känsliga sto kommer göra din ridtur till en oförglömlig upplevelse. Tack vare hennes smidiga och långa rörelser känns det som att du flyger över berg, gröna ängar och kristallklara sjöar. Hon är en passionerad guidehäst och bästavän till henne yngre syster Taiga som båda är avkommor från den kända Maremmahingsten ”M.Felix”.

Taiga

Taiga

Taiga är ett väldigt vackert Maremmasto på 7 år och 175 cm i mankhöjd. Om du letar efter henne i hagen kommer du alltid se henne sida vid sida med hennes äldre syster Niktita. Hon har en väldigt bekväm skritt och fina rörelser. Genom hennes uppmärksamhet säkrar hon gruppen från hennes plats längst bak i ledet. Hon har en ung anda och outtröttlig energi vilket passar bra för erfarna ryttare. Även med henne kommer du kunna njuta av de vackra vyerna över Toscana på ett avkopplat sätt.

Valoroso

Valoroso

Valoroso (”modig” på italienska) representerar den sportiga versionen av Maremmarasen med en mix av fullblod. Den här vackra valacken har deltagit i några av spelen på Butteri – med Maremmaryttare – vilket gör att många av våra gäster även älskar att rida dressyrlektioner på honom i paddocken. Han kan framstå som lite blyg tillsammans med sina människovänner men visar gärna upp sina hingstdrag tillsammans med de andra hästarna i hagen. Valoroso – en fantastisk och dyrbar häst som många av våra gäster gärna hade tagit med hem.

Corinne

Corinne

Det här unga stoet förenar kvalitén från hennes Maremma moder Shiva med elegansen av hennes prisvinnande fader ”Corde di Santo Stefano” som vann hingstlicens testet i Italien 2002. Hennes moder gav henne ett lugnt psyke och en väldigt vacker och stark kropp medan hennes fader gav henne den eleganta och flexibla rörelsen av en Holsteiner med stor talang för hoppning.

Bertino

Bertino

Det här är vår älskade valack Bertino! Han föddes 2002 med både Maremma och franska gener. Han tar våra erfarna ryttare på spännande ridturer i terrängen. Hans hasselnötsbruna färg tillsammans med hans svarta, vågiga man och kaxiga attityd gör honom till en fantastisk häst för turer genom Maremma, Toscana.

Fiera

Fiera

Alla som fick testa det här vackra, gråa stoet föll genast pladask för den unga PRE hästen. Hennes spanska skritt med den vackra korta ryggen är väldigt bekväm och vacker att titta på. Fiera är alltid mån om att följa hennes hästvänner vilket gör henne till en ideal vandringshäst. Vi är väldigt lyckliga att vi dessutom har två av dessa spanska skönheter – Fiera och hennes syster Muequita.

Munequita

Munequita

Trots hennes unga ålder är det gråa PRE stoet Muneqita (”liten docka” på spanska) överraskande lugn men ändå nyfiken. Hennes vänliga och trogna blick fick ryttarnas och personalens hjärta att smälta direkt. Att få rida lilla ”Moni” för första gången var precis som de förväntat sig – en väldigt trevlig tur.

Lauren

Lauren

Vår stora amerikanska travare är en älskvärd och väldigt sällskaplig brun valack som kommer smälta ditt hjärta med sina gulliga ögon. Han är en superbekväm vandringshäst med sina långa ben och sin starka rygg. Våra andra hästar och också våra ryttare älskar honom för sin trevliga personlighet – och fantastiska galopp.

Oli

Oli

Oli är den smärta, svarta damen i vår flock. Hon har en lätt kroppsform och är 7 år gammal. Med hennes stora svarta ögon håller hon alltid koll på att hennes vänner är nära henne. Hon gillar inte att vara ensam eller ledare i gruppen. Hon är en väldigt trevlig häst för alla ryttare som gillar ett snabbare tempo men också för de som precis börjat sin rid karriär.

Ramon

Ramon

För hans brunvita Appaloosafärg blev Ramon snabbt en favorit, framförallt bland våra yngsta ryttare. Men hans färg är långt ifrån det enda fantastiska med honom. Han är en väldigt tålmodig och avslappnad parter på ridturen då han behåller lugnet i varje situation. Samtidigt tycker han också om en snabb trav eller galopp och är därför även omtyckt av mer erfarna ryttare. Han är alltid sugen på en ridtur och förtjänar alla dina kramar!

Pintora

Pintora

Pintora är den vita hästen i vårt stall. Hon är född i Spanien som en Lusitano och sedan förd till Toscana. Hennes energi och nyfikna personlighet gör henne till en fantastisk häst för erfarna ryttare. Hennes rörelser är väldigt mjuka och bekväma. Hon är en passionerad guidehäst, väldigt modig och känslig. Efter att hon kom till vårt stall så blev hon kär i Juliano så de delar hage tillsammans. En Lusitano kanske inte är den typiska hästen för Maremma i Toscana, men du kommer älska detta fantastiska sto med en mankhöjd på 155cm.

Esmeralda

Esmeralda

Det här hasselnötsfärgade stoet på 155 cm i mankhöjd, Esmeralda föddes 2004. Tack vare hennes lättsamma och avslappnade personlighet är hon passande för barn och nybörjarryttarna. Även om hon ibland smakar på växterna under ridturen så är hon väldigt lydig och försiktig med sin ryttare. Hon älskar att leka i sjön och du kommer verkligen njuta av att rida henne. Hon är totalt orädd för allt och perfekt för nybörjare eller för de som söker en njutfylld ridtur i Toscanas natur.

Ercole

Ercole

Vårt sportiga fullblod har ett väldigt bestämt och motiverat steg. Ridlektioner i paddocken är inga problem för denna livfulla häst – och det fungerar både för erfarna ryttare och nybörjare. Ute på terrängritterna visare Ercole sin starka och uppmärksamma personlighet.

Arabella

Arabella

Detta bruna, italienska varmblod är alltid vänlig mot alla hon möter – hästar såväl som människor. Hon är väldigt pålitlig, uthållig och motiverad. Med en mankhöjd på 165 cm och en trevlig personlighet är hon en perfekt häst för terrängen såväl som lektioner i paddocken.

Top Gun

Top Gun

Hasselnötsfärgade Top Gun är en utav våra äldsta hästar, men han är fortfarande full av energi och du skulle aldrig gissa att han är 20 år gammal. Han har varit hos oss i många år och känner till varenda stig i hela regionen. Han är också en bra lärare för barn och nybörjare. Hans bästavän är Esmeralda och du känner igen honom på hans vita sockar på varje ben.

Gina

Gina

Gina är vår minsta och äldsta häst. Hon föddes i vårt stall för 25 år sedan och hon har varit en av våra bästa vandringshästar med hennes extremt utåtriktade personlighet. Nu njuter hon av ett lugnare liv ute på fälten, med någon ridtur då och då. Eftersom hon har en sådan trevlig personlighet så får hon ibland även lära upp våra yngsta cowboys.

REQUEST A FREE QUOTATION

 
 
 
 
 
 
 
 
 The data provided by filling in this form will be processed in accordance with the D.Lgs. n. 196, 2003 (italian privacy law). By clicking on the "Send Message" button, the user agree to their treatment.